Warning: getimagesize(https://www.ankaradugundansikursu.com/data/user/31620/31620.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/system/public_html/frontend/controller/user/user.php on line 59 Demet Tetik Özgeçmişi - Ankara Dugun Dansi Kursu
dt

Demet Tetik - Özgeçmişi

Bağlantı Kur
Cinsiyet Kadın

Bağlantılar

Henüz bağlantısı yok.

Özgeçmiş

Temel Cimlastik

Uygulaması heyecan veren, seyretmesi ise hayranlık uyandıran, yaşadığımız modern çağa çok uygun olan ve vücudun doğal hareketlerini kullanarak bütün kasların çalışmasını sağlayan, böylece izleyenlere sanat tadı veren cimnastik branşıdır.

Temel cimnastik tüm çocukların yapması gereken bedensel ve ruhsal bir eğitimdir. Tüm Avrupa ülkelerinde çocukların hem okul, hem de normal yaşamlarında mutlaka haftada en az iki gün devam ettikleri cimnastik kulübü üyelikleri bulunmaktadır.
Temel cimnastik alan çocukların kaba ve ince motorik kasları, temel cimnastik eğitimi almayan yaşıtlarına göre, iki kat daha hızlı gelişir, bu gelişim onların kendi akranlarının dış görünüşüne göre iskelet ve kas yapılarına aynı şekilde yansır.

Çocukların sosyal yaşamlarında ihtiyaç duyduğu, bedensel aktivite içeren oyunlar bu eğitimin içerisinde yer almakta ve çocukların sosyalleşmesi adına oldukça önemli gelişmeler kaydedilmektedir. Temel cimnastik eğitimi alan çocukların eğitim süreci boyunca ruhsal gelişim pariteleri daha dengeli ve stabil bir oluşum içine girer, paylaşımcılık ve katılımcılık yönü gelişir, yaşıtlarına göre sosyal oluşumları, aktiflikleri, girişkenlikleri ve kendilerine olan özgüvenleri cimnastik eğitimi almayan yaşıtlarına oranla daha fazla gelişir.

Temel cimnastik eğitimi süreci içerisinde tüm çocuklar dünyada genel kabul görmüş temel cimnastik eğitimini alırken bu eğitimin içerisinde bulunan esneklik, kuvvet kazanma, kazanılan kuvveti devam ettirme vb gibi fiziksel üstünlüklerle, ileride kendi yetenekleri doğrultusunda seçecekleri spor branşı için gereken fizik kondüsyon ve kas kuvvetini kazanarak rakiplerinden önde olurlar.